CLUBROOT:

Clubrootin historiaa Jussin muistelemana

Alku

Repan riihen piha, Salosaari, Ruokolahti. Kevät 2007, muistaakseni.

Törmäsimme Janin kanssa lounasaikaan. Juttelimme niitä ja näitä, säästä, ihmisistä ja menneistä ajoista. Muistelimme aikanaan olleita bändivirityksiä. Jompikumpi sitten kai tokaisi, että olisihan se vaan kerrassaan hienoa soitella taas. Totesimme, että tämä ideahan täytyy toteuttaa. Jani oli jo jutellut soittohommista Melan kanssa, joten bändihän alkoi jo kasautua. Puuttui vielä kämppä ja rumpali.

Kasaus, kämpän hommaaminen ja muut alkuvaiheet

Kämppä löytyi niin sanottuja henkilökohtaisia suhteita hyväksi käyttäen, Janillahan niitä taisi eniten olla jo silloin. Rumpaliksi kysyin Kimmoa, johon olin aikanaan tutustunut työmaalla ja eräällä kurssilla. Toiseksi kitaristiksi tuli pienen arvonnan jälkeen Pytty, joka kuitenkin ekan kesän jälkeen lähti töiden ja naisen perässä maalikylille. Teemu vakiintui loppukesästä 2007 toiseksi kitaristiksi. Treeniohjelmisto koostui lähinnä ”rockklassikoista” tyyliin Hurriganesin biisit, Cream, ja sitä rataa. Leskisen Juice, josta yleisesti myös kovasti tykättiin, oli vahvasti kuviossa jo tuolloin.

Eka keikka oli paikallisen sähköasennusfirman pikkujouluissa ja se saatiin tietysti bändin mahtavan verkostoitumistaidon vuoksi. Suosio yllätti orkesterin. Meistähän tykättiin.

Bändielämää

Keikkoja on noista ajoista lähtien tehty tasaisen rauhalliseen tahtiin. Mennään keikalle, jos siltä tuntuu ja aikatauluihin sopii. Jo kuopatussa Road Cafessa tehtiin pari akustista keikkaa. Hääkeikkoja on ollut jokunen ja monenlaisissa yksityisbileissä on soitettu. Baarikeikkoja on tehty kyselyistä huolimatta aika vähän. Välillä ihan ihmetyttää, että minkähän vuoksi. Bändi tietysti haluaa, että musiikki koskettaisi kuulijoita. Siksi olemme kaikessa hiljaisuudessa pyrkineet saamaan koskettajan mukaan. Tunnetustihan hammond tuo tunnelmaa kaikkiin tilanteisiin. Vuonna 2011 onnistuimme saamaan hetkeksi Veeran urkujen/pianon taakse, mutta uudet haasteet veivät tuon joukostamme lahjakkaimman jo puolen vuoden jälkeen. Nyt keväällä 2012 olemme saaneet Hannusta uuden urkurin, mikä lupaa tulevaisuudessa entistä täyteläisempää soundia bändille.

Amatöörien aikataulut

Treenien järjestäminen on välillä lähes ylimaallisen vaikeaa, kaikilla jäsenillä kun on päivätyötkin ja muut menot. Keskimäärin orkesteri onnistuu harjoittelemaan viikoittain. Useimmiten on mukavia treenejä, mutta ainahan se ei soittokaan maistu. Tai vaikka maistuisi, niin ei tahdo luonnistua.

Entäs nyt?

Kevään mittaan tulee täyteen viisi vuotta orkesterielämää. Yhteissoitto lienee hioutunut alkuajoista huomattavasti. Kenties yksilötaidotkin ovat kehittyneet. Suunnitelmissa on ainakin biisilistan laajentaminen, omien kappaleiden rustaaminen enenevässä määrin ja musiikin ilosanoman ja hyvän fiiliksen kanavoiminen keikoilla. Tuntuisi siltä, että bändi rokkaa vielä tulevaisuudessakin hyvällä groovella.

29.3.2012

JUSSI

 

Kokoonpano / Members:

Laulu / Lead vocal:
Laulu / Lead Vocals:
Rummut / Drums:
Kitara, viulu, laulu / Guitar, violin, vocals:
Kitara, Saksofoni, laulu / Guitar, Saxophone, vocals:
Basso, laulu / Bass, vocals:
Koskettimet / Keyboards:
IHKUT ääni- ja valomiehet / Sound and light:
Jani Lampinen
Ninja Isola
Kimmo Salmela
Juha Oksanen
Teemu Holopainen
Jari Melartin
Janne Tuomainen
Niko Blankenstein, Ville Raijas